neděle 10. června 2012

SNĚHURKA A LOVEC

" Mirror, mirror on the wall. Who's the fairest of them all?"

Bylo nebylo, žila jednou jedna překrásná královna s králem. Jednoho zimního dne, se procházela po zasněžené zahradě a uviděla růži, která květla jako by bylo jaro. Když se ji královna dotkla, ukáply z jejího prstu tři kapky krve, a ona si přála dceru, dceru tak houževnatou jako ta růže, s vlasy černými jako havran a pletí bílou jako sníh.
Netrvalo dlouho a královně se narodila dcera, kterou pojmenovala Sněhurka. Byla velmi krásná, říkalo se, že nejkrásnější z celého království a srdce měla jak ze zlata. Každému pomáhala a byla velmi milá. Měla nejlepšího kamaráda mladého prince, který se na ni koukal však jinak než jen jako na kamarádku.
Brzy nato královna umřela a celé království pohaslo smutkem a  žalem. Aby to nestačilo, král byl nucen jít do bitvy, do bitvy proti zlým silám. Proti bojovníkům, kteří nejsou z masa a kostí. Krátko nato královští vojáci vyhráli.
Čekalo na ně ale ještě větší zlo než kdy předtím. Objevili zajatce, mladou a velmi krásnou ženu jménem Ravenna. Králi se hned velmi zalíbila a druhého dne byla svadba. Všichni byli velmi šťastní i když to bylo tak krátce po smrti královny.
Když odbila půlnoc ještě téhož dne, vrazila Ravena krály nůž do srdce, a získala se svými skutečnými vojáky vládu nad královstvím a mladou Sněhurkou.

Nečekané zvraty, náhlé činy, láska, nenávist, chudoba, strach...

Její vláda byla krutá a veškerá příroda umírala. Sněhurka byla celé roky zavřená ve věži kde přes zimu mrzlo a v létě nesvítilo žádné slunce. Vládl mor a strach. Lidé umírali.
Královna měla velkou moc. Když ji ale použila, draze za to zaplatila a to svou vlastní krásou. Proto jí její bratr nosil krásné dívky, ze kterých Ravenna vysávala život a tím se stávala mladší a silnější. Ty dívky najednou vypadaly jako velmi staré chuděry bez života. A Ravenna byla tou nejkrásnější z království. Velice na to dbala a taky proto vlatnila kouzelné zrcadlo...

Sněhurka(Kristen Stewart) má opravdu nelehkou úlohu. Musí být drsná aby přežila protože ve světě, ve kterém žije se nikdo s nikým nepáře. Ne nadarmo jí chce někdo vyrvat srdce z těla. Ano, to je hlavní zápletka. Královna(Charlize Theron) si přeje její smrt a nenávratně potřebuje její srdce aby žila navěky. A tehdy se tam dostává lovec (Chris Hemsworth), který se ještě pořádně neprobudil ze zlého snu- smrti své manželky. Je pořád opilý a jako většina obyvatel království i on na mizině. Ravenna mu však přislíbí vzkříšení jeho manželky z mrtvých a on se vidá zabít Sněhurku.
Sněhurka musí získat vládu nad trůnem.  Jak jsme viděli Alenku (v kraji divů) i Sněhurka bude z jedné části odvážnější a odhodlanější než kterýkoliv jiný rytíř. Miluje přírodu a ta miluje ji. Ona je klíčem k volnosti a vzrůstu. Ona je ta vyvolená, která musí zachránit svoji zemi.
Do příběhu se zamotají i známí trpaslíci, kteří se nejdřív princeznu snaží zabít ale když zjistí kdo je, odhodlají se ji pomoct a to za každou cenu. Do příběhu se zase zaplete i princ z minulosti, který chce zachránit Sněhurku, kterou miluje. Tak vzniká nebezpečný trojúhelník lásky, a Sněhurka si bude muset vybrat mezi lovcem a princem.
V filmu se dále objevují úžasné záběry na přírodu. Velmi nápaditá a pestrá ale taky mrtvá, nebezpečná a nahánějící hrůzu. Dále musím ocenit grafiku, jak jedinečného kouzelného zrcadla, mystických bytostí, tak zlých černých vojáků, kteří se- když je pořádně někdo praštil- proměnili v kousíčky černého skla jako znak černé magie čarodějky. Nesmím zapomenout na dílo maskérky! Když byla Ravenna na pokraji sil, vypadala velice staře, ale když byla plná energie, její pleť byla úplně dokonalá bez jediné vady. Ve filmu dále byly skvělé hlášky, u kterých se snad každý zasměje.

Snad mezi nejdůležitější patří herecké výkony, které byly opravdu velice dobré, ba skvělé. A můj obdiv patří všem a především zlé čarodějnici Charlize Theron, která byla opravdu velmi, velmi zlá, ale pod tou její slupkou se nacházela láska k bratrovi a rodině, Kristen Stewart za její úžasný výkon a tajemný obličej, Chrisovi Hemsworthovi za to že se nevzdal a Samu Claflinovi za jeho ztvárnění čarodějnice i když jen na malý okamžik a opovržlivý obličej. Trpaslíci byli taky velmi okouzlující!
Nápad režiséra na jiný příběh Sněhurky mě opravdu okouzlil. Tedy ne nápad, ale jeho schopnosti a představivost. Řekla bych, že se mu film opravdu podařil a tak tedy doporučuji každému kdo má rád kouzla a silné princezny.

                                         TRAILER



by JuliaR

1 komentář:

  1. Líbí se mi + film má perfektní soundtrack (např. Florence and the Machine - Breath of Life) :)

    OdpovědětVymazat

DĚKUJEME ZA TVŮJ KOMENTÁŘ!