středa 18. července 2012

ZNIČENO KOUZLO I POUTO

Jak jistě víte/nevíte právě čtu Jane od April Lidnerové. Děj je zpracovaný jako moderní příběh Jany Eyrové, a jelikož jsem teď nedávno Janu Eyrovou dočetla, mám v živé paměti všechny pocity z knihy. Musím říct, že mě kniha opravdu dojala a zanechala ve mně takovou tu "rýhu", které se jen tak nezbavím. Ohodnotila jsem ji tedy nejlepšími čísly, hvězdičkami a vším možným.
Pokud vás zajímá něco víc můžete zavítat sem. 

Vrátím se k Jane. Opravdu mě zajímalo jak autorka vymyslela celou zápletku v našem století, a někdy jsem byla přesvědčena, že je génius, ale asi v polovině knihy nastala osudná chvíle plná emocí a vyznávání citů, kde mě kniha docela zklamala.

Já vím, já vím, jsme v moderní době, tady nejde o to mít někoho rád, a radovat se z jeho přítomnosti a objetí, tady jde hlavně o to, když se naskytne příležitost, vyspat se s tím dotyčným. Vážně jsem měla pocit umělé hmoty a celkově mi kniha v této části připadala umělá a trochu zvrácená.

Je jasné, že naše a osmnácté století se hodně liší. Jak právy tak i chováním lidí. Ale přesto mi vrtá hlavou, vážně nemohla autorka udělat nějakou romantickou scénku, kde to neskončí tím, že se postavy spolu vyspí...?! Nemůžu si pomoct a pořád musím knihu srovnávat s originálem, kde tato část knihy byla dojemná a neodhalitelná. Měla své kouzlo a trochu strašidelný podtón.

Musím ale říct, že Jane je hezky napsaná a začátek knihy se mi líbil. Teď jsem už na konci a jsem pořád zvědavá co autorka vymyslí za událost, která byla i v originálu, tak aby vše do sebe zapadalo.

A co vy říkáte na Jane?

by JuliaR

1 komentář:

  1. Abych pravdu řekla, tak jsem ještě ani jednu verzi nečetla, ale po tvém doporučení se určitě v nejbližší době vrhnu na tu starší, originální verzi ;)

    OdpovědětVymazat

DĚKUJEME ZA TVŮJ KOMENTÁŘ!